boosterjet-headline

PRIMEȘTI MAI MULT PENTRU PUȚIN

Fiind expertă a automobilelor mici, valorificarea resurselor prețioase și reducerea influenței asupra mediului înconjurător au venit mereu în mod natural la marca Suzuki. De-a lungul anilor, marii consumatori de combustibil au apărut și au dispărut, dar Suzuki s-a concentrat la a produce automobile mai mici, mai ușoare și mai eficiente, care sunt ușor de condus și care nu fac compromisuri în ceea ce privește valoarea. Acum este timpul pentru un nou pas mare înainte. Cu tehnologie BOOSTERJET, noua generație de motoare Suzuki utilizează procese noi , cunoștințe inginerești și materiale de ultimă oră, pentru a livra putere maximă, cuplu motor și performanțe pe care te-ai aștepta să le primești de la motorizări de două ori mai mari. Noile motoare consumă mai puțin și au emisii poluante mai scăzute – dar cum, oare, este posibil așa ceva?

WATCH THE BOOSTERJET VIDEO

boosterjet-feature

INJECȚIE DIRECTĂ

Injectând direct în camera de ardere cantitatea optimă de combustibil pentru o ardere eficientă, motoarele BOOSTERJET optimizează procesul, reușind să scadă consumul. Injectoarele au duze cu câte șase orificii, iar împreună cu pompa de combustibil de înaltă presiune reușesc să creeze un amestec ideal aer-combustibil în camera de ardere. Chiar și forma galeriei de admisie și cea a pistoanelor au fost proiectate pentru a asigura un flux de aer mai puternic, asigurând o combustie mai stabilă și mai curată.

boosterjet-feature

SUPRAALIMENTAREA

Dacă un motor poate arde o cantitate mai mare de amestec aer-combustibil într-un anumit interval de timp prestabilit, puterea maximă poate fi crescută fără a mări dimensiunea motorului (capacitatea cilindrică). Pentru a obține asta, motoarele BOOSTERJET au montată o turbosuflantă care utilizează energia gazelor de evacuare pentru a antrena rotorul și a comprima astfel aerul ce urmează a fi admis în camera de ardere. Veți simți imediat diferența, obținând mai mult cuplu motor chiar și la turații joase.

boosterjet-feature

WASTE GATE

Această supapă specială controlează presiunea din turbosuflantă, pentru a favoriza fie economia de combustibil, fie performanțele dinamice ale automobilului, în funcție de situația în care acesta este exploatat. În mediul urban, waste gate-ul se deschide pentru un stil de condus mai economic. Apoi, când ai nevoie de reprize de accelerație, supapa se închide pentru a mări presiunea și turbosuflanta contribuie astfel la creșterea puterii și a performanțelor dinamice.

boosterjet-feature

GREUTATE REDUSĂ ȘI DIMENSIUNI COMPACTE

Design-ul sofisticat al noilor motorizări BOOSTERJET face ca acestea să fie mai compacte și mai ușoare decât motorizările obișnuite. Această caracteristică nu influențează doar eficiența motoarelor Suzuki, dar și performanțele și manevrabilitatea automobilelor în ansamblu. Ca un bonus, aceste dimensiuni permit câștigarea de spațiu suplimentar, care se traduce prin portbagaje mai încăpătoare sau prin spațiul interior îmbunătățit (de exemplu, mărirea spațiului disponibil pentru genunchii pasagerilor spate). În combinație cu noile platforme constructive mai ușoare și mai performante, tehnologia BOOSTERJET este una pe deplin câștigătoare.

BOOSTERJET – un nou motor Suzuki ce combină consumul redus de combustibil cu plăcerea condusului.
Tehnologie avansată • putere excepțională • performanțe dinamice